A bizonytalan jövő

2010.09.28. 23:59 dr.Balthasar

A sajtó is beszámolt az egyik biztosító társaság és egy tanácsadó cég együttműködése révén létrejött jelentésről, amely az európai országok nyugdíjrendszereiről szól. Itt található a Magyarországra vonatkozó tanulmány, és itt a régiós tanulmány. Hát, kezdjünk el spórolni, és reménykedjünk abban, hogy polgártársaink is így járnak el.

Az Európai Bizottság két rendelet tervezetet is közzétett 2010. szeptember 15-én, amelyek alapjaiban változtatják majd meg az EU tőkepiacának működését. Az egyik a válság elmélyítésért elsősorban felelősnek talált short ügyletekről és a hitel-nemteljesítési csereügyletek (CDS-ek) egyes kérdéseiről szóló rendelet tervezete, amely itt érhető el. A másik, a válság fő "bűnbakjait", az OTC (tőzsdén kívül kereskedett) származtatott ügyleteket, az ezen ügyletek elszámolásában részt vevő központi szerződő feleket és az ügyletek adatait "raktározó" kereskedési adattárházakat szabályozó rendelet tervezete, amelyről bővebben itt találhatók információk.

Címkék: nyugdíj tőkepiac cds otc short ügylet derivatíva eu rendelet

A bejegyzés trackback címe:

https://legaleagles.blog.hu/api/trackback/id/tr692330759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása