Kötelező olvasmány

2010.04.08. 19:58 Kisigi

A dolgok jelenlegi állása szerint a "három csapás" még idén bekerül a Btk.-ba. Ugyan jelenleg ez alkotmányellenes, de jó eséllyel ez nem lesz leküzdhetetlen akadály, ami viszont megnyitja a lehetőséget arra, hogy amerikai mintára bevezessék a kötelezően alkalmazandó minimumokkal operáló büntetéskiszabási gyakorlatot. Ha valaki úgy gondolja, hogy ez jó ötlet, olvassa el mit mond egy gyakorló bíró: "I was forced by a law that should not have been invoked to impose a five-year prison term"

 

 

Címkék: büntetőjog büntetéskiszabás három csapás

A bejegyzés trackback címe:

https://legaleagles.blog.hu/api/trackback/id/tr491905463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.Balthasar · http://legaleagles.blog.hu/ 2010.04.09. 11:20:33

Elgondolkodtató. Tényleg alaposan meg kellene ezt fontolni.
Ezek miatt is (csak szemezgettem):

Menyibe fog kerülni?
A mitigernek.hu kérdése a FIDESZ-hez: www.mitigernek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=33

Tényleg súlyosabbak lesznek-e a kiszabott büntetések?
LaCasse, C., & Payne, A. A. (1999). Federal sentencing guidelines and mandatory minimum sentences: Do defendants bargain in the shadow of the judge? Journal of Law and Economics, 42, 245–269.: www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/467425

süti beállítások módosítása