Hey ho, let's go!

Blogunk létrehozását több tényező motiválta. Az egyik, hogy jogi témákkal meglepően kevés magyar blog foglalkozik. Míg a világ boldogabbik felén nem meglepő, ha egy szövetségi bíró és jogtudós blogol, a magyar blogoszféra kb. 3 ilyen témájú kezdeményezést tud felmutatni - és ebben már a Zugügyvéd is benne van. A másik motiváció a közléskényszer: érdekelnek minket a jogtudománnyal kapcsolatos kérdések, szeretünk ezekről beszélgetni, és szeretnénk, ha nyoma maradna a gondolatainknak.

A szerzők között különböző jogterületen dolgozó jogászok vannak, így az írások között megtalálhatók lesznek versenyjogi, büntetőjogi, alkotmányjogi, közigazgatási joggal kapcsolatos és jogelméleti írások, de természetesen a civilisztika több területével is foglalkozni fogunk.

Meggyőződésünk, hogy egy írás minőségét nem annak közlési formája határozza meg, és így egy blogon is megjelenhetnek tudományos igényű írások. Arra természetesen nem számítunk, hogy egy Magyar Jogban közzétett publikáció valaha is ránk fog hivatkozni, de igyekszünk úgy írni, hogy ez ne rajtunk múljon. Mindez nem jelenti azt, hogy kizárólag jogászoknak szólna a blog, reméljük, hogy az idetévedő laikus is talál magának olvasni- és kommentelnivalót. Ez utóbbit többek között az aktuális, a közvélemény figyelmét is felkeltő események jogi hátterének bemutatásával kívánjuk elérni.

A szerzők több forrásból merítenek: vannak olyan problémák, amelyek a napi munka során merülnek fel, de az alaposabb elmélyülésre már nincs időnk, vagy egyszerűen nincs lehetőségünk a saját álláspontunk kidolgozására. Követjük és értékeljük a jogalkotó, a Legfelsőbb Bíróság és az Alkotmánybíróság tevékenységét, reagálunk a figyelmünket felkeltő publikációkra és blogbejegyzésekre.

Címkék: legaleagles

A bejegyzés trackback címe:

https://legaleagles.blog.hu/api/trackback/id/tr30577597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keserű Imre (törölt) · http://jogiq.com 2009.07.12. 20:54:59

hello,

repültetek a feed olvasómba. :)

Keserű Imre (törölt) · http://jogiq.com 2009.07.16. 21:54:10

@dr. Kröger: hasonló témájú blog az enyém is, így ez alap. :)

gadam1982 2009.08.07. 16:57:57

Szerbusztok Jogi Sasok,

Teljesen egyetértek a fentebb leirtakkal. Valóban gyerekcipőben jár még nálunk a jogi blogolás, és nagy szükség van ilyen és hasonló oldalakra. Én is várom már, hogy mikor jelentkezik egy az LB-nak vagy AB-nak (Jogvéleméynt leszámítva) szentelt blog (lásd SCOTUS az USA-ban). Legyen komoly jogi diskurzus (!) a magyar blogoszférában,s legfőkébb válljon ranggá, a naprakész és felkészült tudás.

További jó blogolást és kössz a linkelést a blogroll-on.

Üdv,
Gellért Ádám
nemzetkozi-jog.blogspot.com/

süti beállítások módosítása